divendres, 6 de desembre del 2013

TANCAMENTS EN UN FUTUR


El nostre concepte de CASA DEL FUTUR és un habitatge que produeix la seva pròpia energia ,aprofita els recursos naturals del seu entorn , és autosuficient i no genera impacte ambiental .

Aplicant tecnologies de punta - energia solar i eòlica , il·luminació LED , sistemes elèctrics intel·ligents , neteja d'aigües servides a través de mètodes biològics , recol·lecció d'aigües pluges , utilització de materials naturals per a la seva construcció- es construeix un hàbitat agradable i funcional que facilita la vida dels seus habitants sense deixar empremtes contaminats .

Les edificacions arriben a consumir fins al 70 % del total de l'energia elèctrica que es produeix al país . Però una edificació - es digui casa , edifici o celler - no només consumís energia durant la seva vida útil , també durant la seva construcció . Per això cal calcular i quantificar amb molta cura des del moment en què es concep la idea d'una construcció , la quantitat d'energia i combustibles que requerirà per a això : energia emprada en la fabricació de materials de construcció, transport de materials al lloc de l'obra; energia emprada directament en la construcció; combustible per a grues ; l’energia elèctrica per il·luminar el lloc de treball; transport dels empleats , energia per al processament de materials en el lloc de l'obra, etc .

El consum d'energia de la construcció , un cop comença a funcionar , també ha de ser calculat acuradament : aquest s'ha de fer en termes de la vida útil del bé així com en fracció de mesos , per tal de quantificar els seus costos no només en diners sinó també en la petjada de carboni que deixarà .
 Helena Sànchez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada